31 Ocak 2022 Pazartesi

Pufpuf Kabaran Poğaça Tarifi

 

Pufpuf Kabaran Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılacak)
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya
  • Un (Alabildiği kadar)

İçine:

  • Zeytin/ peynir

Üzerine:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam
  • Çörek otu

    Pufpuf Kabaran Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabımıza ılık suyunuzu, sütümüzü ve şekerimizi koyup, bir paket toz mayamızı ekliyoruz. Malzemelerimizi özleşmesi için çırpıyoruz.
  • Daha sonra un hariç tüm malzemeleri koyup tekrar karıştırıyoruz.
  • Unumuzu yavaş yavaş eklemeye başlıyoruz. Kıvamını aldıktan sonra mayalanması için 1 saat beklemeye alıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu tezgahımızı alarak mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz.
  • İsteğe bağlı olarak ister yuvarlak ister burma şekli verebilirsiniz.
  • Ben bir kaç tane bezenin içine margarin sürerek burma şekli yaptım. Sade olarak sundum.
  • Peynirli ve zeytinli olarak içi dolgulu iki çeşit yaptım.
  • Tepsiye koyduğumuz poğaçalarımızı 10 dk tepsi mayasına bırakabilirsiniz. Hazır olan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını sürebilirsiniz.
  • Çörek otu ve susam yardımıyla süsledikten sonra 180 derece turbo fırında üzeri kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz.
  • İlk ısısı giderildikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder