Pufpuf Kabaran Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılacak)
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- Un (Alabildiği kadar)
İçine:
- Zeytin/ peynir
Üzerine:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam
- Çörek otu
Pufpuf Kabaran Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabımıza ılık suyunuzu, sütümüzü ve şekerimizi koyup, bir paket toz mayamızı ekliyoruz. Malzemelerimizi özleşmesi için çırpıyoruz.
- Daha sonra un hariç tüm malzemeleri koyup tekrar karıştırıyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş eklemeye başlıyoruz. Kıvamını aldıktan sonra mayalanması için 1 saat beklemeye alıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu tezgahımızı alarak mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz.
- İsteğe bağlı olarak ister yuvarlak ister burma şekli verebilirsiniz.
- Ben bir kaç tane bezenin içine margarin sürerek burma şekli yaptım. Sade olarak sundum.
- Peynirli ve zeytinli olarak içi dolgulu iki çeşit yaptım.
- Tepsiye koyduğumuz poğaçalarımızı 10 dk tepsi mayasına bırakabilirsiniz. Hazır olan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını sürebilirsiniz.
- Çörek otu ve susam yardımıyla süsledikten sonra 180 derece turbo fırında üzeri kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz.
- İlk ısısı giderildikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder