Sebzeli Sarma Kebabı Tarifi

 

Sebzeli Sarma Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet soğan(rendelenmiş)
  • 3 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz,karabiber,kimyon,toz biber

Sebzeli kısım için;

  • 5 adet patlıcan
  • 4 adet kabak
  • 3 adet kapya biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça(domates/biber karışık kullandım.)
  • 1,5 su bardağı sıcak su

    Sebzeli Sarma Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri uzunlamasına olacak şekilde ince ince dilimleyelim.
  • Patlıcanları dilimledikten sonra acısının çıkması için on dakika kadar tuzlu suda bekletelim.
  • Daha sonra bütün sebzeleri sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım.
  • Kızarttığımız sebzeleri havlu kağıt üzerine alalım.
  • Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuralım.
  • Vaktiniz varsa en az bir saat buzdolabında dinlendirelim. Yoksa hemende yapabilirsiniz.
  • Köfte harcından küçük parçalar alıp kızarttığımız sebzelerin bir kenarına koyarak rulo şeklinde saralım.
  • Sardığımız sebzeleri tepsiye yan yana dizelim.
  • Bütün sebzeler ve köfte harcı bitene kadar aynı işleme devam edelim.
  • En son sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  • Bir yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim.
  • Yemeğimiz pişmeye yakın kağıdı üzerinden alıp birazda bu şekilde pişirdikten sonra fırından alalım. Afiyet olsun.

Yorumlar