Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
İçi için;
- 4 yemek kaşığı sürülebilir çikolata(kahvaltıda tükettiğimiz nutella, çokokrem vs.)
- 1 çay bardağı kırık fındık
Üzeri için;
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağından biraz az kırık fındık
Sürpriz Dolgulu Kurabiye (az malzemeli çookk lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için öncelikle yumuşak margarin, yumurta, şeker ve vanilin karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un ilave edilip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur ve streçle sarılıp, buzdolabına kaldırılır.
- İçi için çikolata ve fındık karıştırılıp dolapta sertleşene kadar bekletilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde açılır ortasına bir çay kaşığı iç harçtan konulup kapatılır. Yuvarlayıp, önce yumurta akına sonra fındığa bulanıp y. Kağıt serili tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirilir.
- Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra servis edilir. Sıcakken içi akışkan dışı yumuşak olur. O yüzden sabırla soğumasını bekleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder