Susamlı Simit Poğaça Tarifi

 

Susamlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un

İçi için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 6 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • Yarım çay bardağı su (60 ml)
  • Kavrulmuş susam

    Susamlı Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için yoğurma kabına ılık süt, ılık su, yumurta, sıvı yağ ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
  • Unun bir kısmını, instant maya ve toz şekeri de ekleyerek hamurumuzu sptatula ile karıştıralım.
  • Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Kıvam alan hamurumuzu unladığımız tezgaha alıp toparlayalım. Kıvamından dolayı hamur tezgaha yapışacaktır, hamur kazıyıcı ile rahatça toparlayabilirsiniz.
  • Hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alıp streçleyelim. Temiz bir bez örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcı için kaşar peyniri küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Sürenin sonunda mayalanan hamuru tezgaha alalım ve tekrar toparlayalım.
  • Hazır olan hamurumuzu eşit parçalara bölüp elimizle beze haline getirelim ve temiz bir bez üzerine alalım.
  • Üzeri için karıştırma kabına pekmez ve suyu alarak karıştıralım.
  • Bezelerimizden bir tanesini alıp elimizle genişletelim. Ortasına kaşar peyniri koyarak hamurumuzu yuvarlayarak şekil verelim. Hamurumuz bitinceye kadar bu işlemleri tekrarlayalım.
  • Şekil verme işleminden sonra poğaçalarımızı önce pekmezli karışıma ardından kavrulmuş susama batıralım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Diğer hamurlarımız içinde aynı işlemleri tekrarlayalım.
  • Son olarak poğaçalarımızın üzerine çizikler atalım ve önceden ısıtılmış 180° alt üst fansız fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Yorumlar