Böğürtlenli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram labne
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 5 adet yumurta (Yumurtanın 1 inin sadece sarısı)
- 1 paket vanilya
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağından biraz az süt
Üzerinin sosu için;
- 250 gram böğürtlen
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
Böğürtlenli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Alt taban için; bisküviler ince ince çekilir, tereyağ ve süt ile iyice karıştırıp yağlanan kelepçeli kalıba iyice batırarak döşenir. Dinlenmesi için buzdolabına konur.
- Sos kısmı için; böğürtlenler su ile beraber karıştırıp 30 dakika kadar bekletilir. Daha sonra üzerine şeker ve nişasta eklenip kaynatılır.
- Sos kıvam alınca kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.
- Kek kısmı için; labne ve krema güzelce çırpılır. Ardından yumurtalar tek tek, çırpılarak ilave edilir. Un ve vanilya ilave edilip tabanın üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirilir. (kontrollü pişirelim! keki sallayıp iç kısmı sallanmıyor ise pişmiştir).
- Soğuyan kek üzerine hazırlanan sos dökülür ve en az 8 saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder