27 Şubat 2022 Pazar

Böğürtlenli Cheesecake Tarifi

 

Böğürtlenli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram labne
  • 1 paket krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 adet yumurta (Yumurtanın 1 inin sadece sarısı)
  • 1 paket vanilya

Alt taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağından biraz az süt

Üzerinin sosu için;

  • 250 gram böğürtlen
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı su

    Böğürtlenli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Alt taban için; bisküviler ince ince çekilir, tereyağ ve süt ile iyice karıştırıp yağlanan kelepçeli kalıba iyice batırarak döşenir. Dinlenmesi için buzdolabına konur.
  • Sos kısmı için; böğürtlenler su ile beraber karıştırıp 30 dakika kadar bekletilir. Daha sonra üzerine şeker ve nişasta eklenip kaynatılır.
  • Sos kıvam alınca kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.
  • Kek kısmı için; labne ve krema güzelce çırpılır. Ardından yumurtalar tek tek, çırpılarak ilave edilir. Un ve vanilya ilave edilip tabanın üzerine dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirilir. (kontrollü pişirelim! keki sallayıp iç kısmı sallanmıyor ise pişmiştir).
  • Soğuyan kek üzerine hazırlanan sos dökülür ve en az 8 saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder