Cevizli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5 – 5,5 su bardağı un
Ara katlarına;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- İnce çekilmiş ceviz
Üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Haşhaş
Cevizli Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık suda şeker ve mayayı eritelim. Karışıma yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ilave edip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini örtüp en az 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken arasına süreceğimiz yağ karışımını hazırlayalım.
- Tereyağ eridikten sonra sıvı yapı ekleyip soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru 6 eşit bezeye ayıralım.
- Bütün bezeleri tabak büyüklüğünde açıp aralarına yağ karışımı ve ceviz ekleyerek üst üste dizelim.
- Hamuru tekrar merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açalım.
- Açtığımız hamurun üzerine tekrardan yağ karışımı ve ceviz ekleyelim.
- Hamuru parçalara ayırıp rulo şeklinde saralım.
- Bütün hamurları rulo yaptıktan sonra kelepçeli kalıba yerleştirelim.
- 15 dakika tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve haşhaş ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Normalde poğaçaları 200 derece fırında pişiriyorum ama kalıpta birbirine çok yakın pişeceği için orta kısımlarının hamur kalmaması için yavaş ve kontrollü pişirdim. Kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Lezzetide görüntüsü kadar güzel bir poğaça oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder