Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Cevizli Rulo Poğaça Tarifi

 

Cevizli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 – 5,5 su bardağı un

Ara katlarına;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • İnce çekilmiş ceviz

Üzerine;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Haşhaş

    Cevizli Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık suda şeker ve mayayı eritelim. Karışıma yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Yavaş yavaş un ilave edip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan hamur elde edelim.
  • Hamurun üzerini örtüp en az 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur mayalanırken arasına süreceğimiz yağ karışımını hazırlayalım.
  • Tereyağ eridikten sonra sıvı yapı ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit bezeye ayıralım.
  • Bütün bezeleri tabak büyüklüğünde açıp aralarına yağ karışımı ve ceviz ekleyerek üst üste dizelim.
  • Hamuru tekrar merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açalım.
  • Açtığımız hamurun üzerine tekrardan yağ karışımı ve ceviz ekleyelim.
  • Hamuru parçalara ayırıp rulo şeklinde saralım.
  • Bütün hamurları rulo yaptıktan sonra kelepçeli kalıba yerleştirelim.
  • 15 dakika tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve haşhaş ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Normalde poğaçaları 200 derece fırında pişiriyorum ama kalıpta birbirine çok yakın pişeceği için orta kısımlarının hamur kalmaması için yavaş ve kontrollü pişirdim. Kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Lezzetide görüntüsü kadar güzel bir poğaça oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?