27 Şubat 2022 Pazar

Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi

 

Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağından biraz fazla un (bardak ölçüsü 200 ml.)

Üzerini bulamak için;

  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 8-10 damla limon suyu

    Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatalım. İnmeye yakın limon suyu koyup, ılımaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına hamuru için bütün malzemeyi koyup ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım (Undan una fark olduğu için kontrollü koyun)
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta parmak şekli verelim. İki ucunu birleştirerek damla şekli verip tabağa koyduğumuz irmiğe iki taraflı batıralım. Tepsiye dizip ortasına fındık veya badem koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti dökelim. 2-3 saat sonra antep fıstığı serperek servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder