Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi

 

Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağından biraz fazla un (bardak ölçüsü 200 ml.)

Üzerini bulamak için;

  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 8-10 damla limon suyu

    Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatalım. İnmeye yakın limon suyu koyup, ılımaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına hamuru için bütün malzemeyi koyup ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım (Undan una fark olduğu için kontrollü koyun)
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta parmak şekli verelim. İki ucunu birleştirerek damla şekli verip tabağa koyduğumuz irmiğe iki taraflı batıralım. Tepsiye dizip ortasına fındık veya badem koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti dökelim. 2-3 saat sonra antep fıstığı serperek servis yapalım. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?