Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı veya margarin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağından biraz fazla un (bardak ölçüsü 200 ml.)
Üzerini bulamak için;
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 8-10 damla limon suyu
Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatalım. İnmeye yakın limon suyu koyup, ılımaya bırakalım.
- Yoğurma kabına hamuru için bütün malzemeyi koyup ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım (Undan una fark olduğu için kontrollü koyun)
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta parmak şekli verelim. İki ucunu birleştirerek damla şekli verip tabağa koyduğumuz irmiğe iki taraflı batıralım. Tepsiye dizip ortasına fındık veya badem koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti dökelim. 2-3 saat sonra antep fıstığı serperek servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder