Dereotlu Kurabiye Tarifi

 

Dereotlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

    Dereotlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pastane usulü dereotlu kurabiye tarifi için öncelikle yoğurma kabına tereyağı, yumurta sarısı, toz şeker, tuz, sirke, unun bir kısmı ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Kalan unu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
  • Yoğurduğumuz hamurun üzerine ince ince kıydığımız dereotunu da ekleyelim ve tekrar yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım ve merdane yardımı ile dörtgen şeklinde açalım.
  • Açtığımız hamuru kare olacak şekilde şekillendirelim. Kenarlarda kalan hamuru tekrar toparlayıp açarak tekrar kare şeklini verelim. Ben hamuru kare şekillendirmek için mantı merdanesi kullandım, daha pratik oldu. Siz dilerseniz bıçak ile de şekillendirebilirsiniz.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerin üzerine  yumurtanın aklarını sürelim.
  • Son olarak kurabiyelerimizin üzerine bolca kavrulmuş susam serpelim.
  • Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim
  • Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp kurabiyelerimizi tepsiye dizelim.
  • Dereotlu ve susamlı kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız nefis dereotlu kıyır kıyır kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!

Yorumlar