27 Şubat 2022 Pazar

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı dolusu şeker
  • 2 adet yumurta (1 in sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım bağ dereotu
  • Alabildiği kadar un
  • Beyaz peynir

    Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve dereotu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, karıştırın.
  • Unu azar azar kontrollü bir şekilde ilave edin.
  • İnce ince doğranmış dereotunu ilave edin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan parçalar alıp içine beyaz peynir koyup şekil verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder