Etli Pide Tarifi

 

Etli Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • Alabildiğine su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 küp şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İçi için;

  • Yarım kilo az kavrulmuş kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase kaşar peyniri

    Etli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına unu koyup, ortasını açalım, tuz serpelim ve iyice karıştıralım.
  • Küp şekerleri, mayayı, ılık suyu; unun üzerine ekleyelim ardından zeytinyağı ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Azar azar su ilave ederek hamuru kıvama getirelim ve üzerini sıkıca örtüp sıcak yerde yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  • Kabaran hamuru açalım ve fazla havasını aldıktan sonra küçük ve eşit parçalara bölelim.
  • Hamuru ince uzun dikdörtgen olacak şekilde açalım ve tabanına domates sosu sürelim.
  • Domates sosunun üzerine eti koyalım ve hamurun kenarlarını kıvıralım.
  • Hazırladığımız pideyi tepsiye alalım ve üzerine rendelenen kaşar peynirini serpelim.
  • Diğer pide çeşidi için; hamuru açalım ve eritilmiş tereyağını sürüp üzerine et parçalarını bırakalım.
  • Yine hamurun kenar kısımlarını kıvıralım ve üzerine kaşar rendesini ekleyelim.
  • Hazır hale gelen pideleri tepsiye dizelim ve hamur kenarlarına tereyağı sürelim.
  • Yumurtayı çırpalım ve kenarlarına sürelim, kalanını da üzerine dökelim.
  • Önceden ısınan 200 derece fırında 12 dakika boyunca pideleri pişirelim.
  • Pişen pideleri ilk sıcağı geçince servis edelim, afiyet olsun.

Yorumlar