Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Etli Pide Tarifi

 

Etli Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • Alabildiğine su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 küp şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İçi için;

  • Yarım kilo az kavrulmuş kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase kaşar peyniri

    Etli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına unu koyup, ortasını açalım, tuz serpelim ve iyice karıştıralım.
  • Küp şekerleri, mayayı, ılık suyu; unun üzerine ekleyelim ardından zeytinyağı ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Azar azar su ilave ederek hamuru kıvama getirelim ve üzerini sıkıca örtüp sıcak yerde yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  • Kabaran hamuru açalım ve fazla havasını aldıktan sonra küçük ve eşit parçalara bölelim.
  • Hamuru ince uzun dikdörtgen olacak şekilde açalım ve tabanına domates sosu sürelim.
  • Domates sosunun üzerine eti koyalım ve hamurun kenarlarını kıvıralım.
  • Hazırladığımız pideyi tepsiye alalım ve üzerine rendelenen kaşar peynirini serpelim.
  • Diğer pide çeşidi için; hamuru açalım ve eritilmiş tereyağını sürüp üzerine et parçalarını bırakalım.
  • Yine hamurun kenar kısımlarını kıvıralım ve üzerine kaşar rendesini ekleyelim.
  • Hazır hale gelen pideleri tepsiye dizelim ve hamur kenarlarına tereyağı sürelim.
  • Yumurtayı çırpalım ve kenarlarına sürelim, kalanını da üzerine dökelim.
  • Önceden ısınan 200 derece fırında 12 dakika boyunca pideleri pişirelim.
  • Pişen pideleri ilk sıcağı geçince servis edelim, afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?