Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Frambuazlı Pasta Tarifi

 

Frambuazlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 kahve fincanı espereso

Kreması için;

  • 750 gram guark
  • 200 gram mascarpone
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri için;

  • 400 gram donmuş frambuaz
  • 400 ml vişne suyu
  • 20 gram agar agar (bitkisel jelatin)
  • 3 yemek kaşığı şeker

    Frambuazlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara alıyoruz.
  • Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
  • Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
  • Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ilave edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ilave ediyoruz. Kakaoyu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Spatula yardımıyla beyazını içine ilave edip karıştırıp kalıbımıza döküyoruz.
  • 180 derece fırında 25-30 dakika kontrollü şekilde pişiriyoruz.
  • Kreması için malzemeleri karıştırma kabına koyup spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Kekimiz soğuduktan sonra bir fincan espresso ya da granül kahveyi su ile açarak kekimizi ıslatıyoruz.
  • Pasta çemberine alıyoruz, üzerine kremayı koyuyoruz, donmuş frambuazları üzerine koyuyoruz.
  • Küçük bir tencereye vişne suyu, şeker ve agar agar koyup 3-4 dk kadar pişirip yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
  • İlk sıcağı çıktığında yavaşça azar azar pastamızın üzerine döküyoruz.
  • Donmuş frambuaz hemen jöleyi soğutup katı hale getirecektir, dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?