Frambuazlı Pasta Tarifi

 

Frambuazlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 kahve fincanı espereso

Kreması için;

  • 750 gram guark
  • 200 gram mascarpone
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri için;

  • 400 gram donmuş frambuaz
  • 400 ml vişne suyu
  • 20 gram agar agar (bitkisel jelatin)
  • 3 yemek kaşığı şeker

    Frambuazlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara alıyoruz.
  • Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
  • Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
  • Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ilave edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ilave ediyoruz. Kakaoyu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Spatula yardımıyla beyazını içine ilave edip karıştırıp kalıbımıza döküyoruz.
  • 180 derece fırında 25-30 dakika kontrollü şekilde pişiriyoruz.
  • Kreması için malzemeleri karıştırma kabına koyup spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Kekimiz soğuduktan sonra bir fincan espresso ya da granül kahveyi su ile açarak kekimizi ıslatıyoruz.
  • Pasta çemberine alıyoruz, üzerine kremayı koyuyoruz, donmuş frambuazları üzerine koyuyoruz.
  • Küçük bir tencereye vişne suyu, şeker ve agar agar koyup 3-4 dk kadar pişirip yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
  • İlk sıcağı çıktığında yavaşça azar azar pastamızın üzerine döküyoruz.
  • Donmuş frambuaz hemen jöleyi soğutup katı hale getirecektir, dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun 

Yorumlar