Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üstüne)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet instant maya
  • Alabildiği kadar un ( kulak memesi kıvamı)

Ara katlar için :

  • 4-5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü,sıvı yağı,mayayı bir kaba alıp karıştıralım.
  • Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyelim.
  • Ununu da ekledikten sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu 30 dk dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
  • Her bir hamuru servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde önce elimizde daha sonra merdane yardımıyla açalım.
  • Her hamuru açtıktan sonra üzerine yapmış olduğumuz karışımdan sürelim.
  • Bu 6 hamur boyunca devam edecek en üste sürmüyoruz.
  • 6 hamur üstü üste gelecek şekilde açtıktan sonra (aralarına karışımı sürmeyi unutmayın ☺️) elimizde hamuru iyice büyütelim.
  • En son hamuru dikine kestikten sonra büküp tepsiye alalım.
  • Üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun

Yorumlar