Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üstüne)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet instant maya
- Alabildiği kadar un ( kulak memesi kıvamı)
Ara katlar için :
- 4-5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü,sıvı yağı,mayayı bir kaba alıp karıştıralım.
- Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyelim.
- Ununu da ekledikten sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 30 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
- Her bir hamuru servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde önce elimizde daha sonra merdane yardımıyla açalım.
- Her hamuru açtıktan sonra üzerine yapmış olduğumuz karışımdan sürelim.
- Bu 6 hamur boyunca devam edecek en üste sürmüyoruz.
- 6 hamur üstü üste gelecek şekilde açtıktan sonra (aralarına karışımı sürmeyi unutmayın ☺️) elimizde hamuru iyice büyütelim.
- En son hamuru dikine kestikten sonra büküp tepsiye alalım.
- Üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder