Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ispanaklı Tava Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

İç harcı için;

  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz,pul biber,toz kırmızı biber,az karabiber
  • Küçük bir kase peynir(ben tulum kullandım)

    Ispanaklı Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için unu ve tuzu yoğurma kabına alalım.
  • Suyu kontrollü bir şekilde ekleyerek sert kıvamda bir hamur yoğuralım.
  • Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika kadar dinlendirelim.
  • Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Bezelerinde üzerini hafif nemli bir bezle kapatıp biraz dinlenmeye bırakalım.
  • Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
  • Bunun için ıspanakları güzelce yıkayıp süzdükten sonra çok ince olmayacak şekilde doğrayıp bekletelim.
  • Tavaya doğranmış soğanları alıp sıvı yağla kavurmaya başlayalım.
  • Soğanlar yumuşadığında ıspanakları ekleyip sotelemeye başlayalım.
  • Baharatları da ekleyip beş dakika soteledikten sonra ocaktan alalım.
  • İç harcımız ılıdıktan sonra içerisine peyniri ekleyip karıştıralım.
  • Dinlenen bezeleri hafif unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Bütün bezeleri açtıktan sonra bir kenarına iç harcından koyup diğer tarafını üzerine kapatıp d şekli verelim.
  • Kenar kısımlarını ruletle ya da çay tabağı kenarıyla kesip alalım.
  • Pişmeye hazır olan böreklerimizi tavada arkalı önlü pişirelim.
  • Pişen böreklerimizin iki yüzüne hemen yağ(tereyağ ya da margarin isteğe bağlı olarak)sürelim. Afiyet olsun.
  • Piştikten sonra da  arkalı önlü yağ sürerseniz lezzeti ikiye katlarsınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?