28 Şubat 2022 Pazartesi

Ispanaklı Tava Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

İç harcı için;

  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz,pul biber,toz kırmızı biber,az karabiber
  • Küçük bir kase peynir(ben tulum kullandım)

    Ispanaklı Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için unu ve tuzu yoğurma kabına alalım.
  • Suyu kontrollü bir şekilde ekleyerek sert kıvamda bir hamur yoğuralım.
  • Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika kadar dinlendirelim.
  • Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Bezelerinde üzerini hafif nemli bir bezle kapatıp biraz dinlenmeye bırakalım.
  • Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
  • Bunun için ıspanakları güzelce yıkayıp süzdükten sonra çok ince olmayacak şekilde doğrayıp bekletelim.
  • Tavaya doğranmış soğanları alıp sıvı yağla kavurmaya başlayalım.
  • Soğanlar yumuşadığında ıspanakları ekleyip sotelemeye başlayalım.
  • Baharatları da ekleyip beş dakika soteledikten sonra ocaktan alalım.
  • İç harcımız ılıdıktan sonra içerisine peyniri ekleyip karıştıralım.
  • Dinlenen bezeleri hafif unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Bütün bezeleri açtıktan sonra bir kenarına iç harcından koyup diğer tarafını üzerine kapatıp d şekli verelim.
  • Kenar kısımlarını ruletle ya da çay tabağı kenarıyla kesip alalım.
  • Pişmeye hazır olan böreklerimizi tavada arkalı önlü pişirelim.
  • Pişen böreklerimizin iki yüzüne hemen yağ(tereyağ ya da margarin isteğe bağlı olarak)sürelim. Afiyet olsun.
  • Piştikten sonra da  arkalı önlü yağ sürerseniz lezzeti ikiye katlarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder