27 Şubat 2022 Pazar

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi

 

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk için ön işlem;

  • 5-6 tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yemek için;

  • 1 büyük boy kabak
  • 1 büyük boy havuç
  • 2 kutu hazır mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1’er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 litre tavuk bulyonlu sıcak su
  • Karabiber
  • Biberiye
  • Toz kırmızıbiber
  • İsteğe göre 1 tatlı kaşığı şeker

Bağlamak için;

  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı soğuk su

Patates püresi;

  • 5-6 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat tozu
  • Makarna
  • Zeytinyağı
  • Sebze tuzu

    Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce soğan, sarımsak ve sebzeler dilimlenip hazır edilir.
  • Tavuk göğüslerini yatay olarak ince kesin ve tuz ve karabiber ile baharatlayalım ve geniş bir tencerede az kızgın yağda arkalı önlü hafif kızartın.
  • Kızaran tavukları ayrı tabağa alın. Aynı tencereye tereyağı ile zeytinyağını ekleyip, mantarlar hariç, önce tüm soğan sarımsak ve sebzeleri kavurun.
  • Kavrulan sebzelere unu ekleyip kavurun ve ardından domates salçasınıda ekleyin devam kavurun.
  • Üzerlerine 1 litre bulyonlu sıcak suyu, baharatlarıda ve mantarlarıda ekleyin, karıştırın.
  • Kızartmış olduğunuz ve kenara aldığınız tavuk göğüslerini yemeğin içine teker teker koyun ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin.
  • Pişen yemeği bağlamak (Koyu kıvam alması) için bir çay bardağı soğuk suya 2 tatlı kaşığı nişasta koyun ve yemeğe ekleyip karıştırın, hemen koyulaşır.
  • Püresi için; patatesleri 4 de bölün ve bir tencereye alıp, çatalla kolaylıkla ezilir hale gelesiye haşlayın.
  • Haşlanan patateslere tereyağını, sütü ve baharatları ekleyip ezerek püre haline getirin.
  • Makarna için; makarnalar kaynar suda haşlanır ve süzülür.
  • Zeytinyağı kızdırılır pişen makarnaların üzerine gezdirilir, sebze tuzu eklenir karıştırılır. Servis etmeye yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder