Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi

 

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk için ön işlem;

  • 5-6 tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yemek için;

  • 1 büyük boy kabak
  • 1 büyük boy havuç
  • 2 kutu hazır mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1’er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 litre tavuk bulyonlu sıcak su
  • Karabiber
  • Biberiye
  • Toz kırmızıbiber
  • İsteğe göre 1 tatlı kaşığı şeker

Bağlamak için;

  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı soğuk su

Patates püresi;

  • 5-6 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat tozu
  • Makarna
  • Zeytinyağı
  • Sebze tuzu

    Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce soğan, sarımsak ve sebzeler dilimlenip hazır edilir.
  • Tavuk göğüslerini yatay olarak ince kesin ve tuz ve karabiber ile baharatlayalım ve geniş bir tencerede az kızgın yağda arkalı önlü hafif kızartın.
  • Kızaran tavukları ayrı tabağa alın. Aynı tencereye tereyağı ile zeytinyağını ekleyip, mantarlar hariç, önce tüm soğan sarımsak ve sebzeleri kavurun.
  • Kavrulan sebzelere unu ekleyip kavurun ve ardından domates salçasınıda ekleyin devam kavurun.
  • Üzerlerine 1 litre bulyonlu sıcak suyu, baharatlarıda ve mantarlarıda ekleyin, karıştırın.
  • Kızartmış olduğunuz ve kenara aldığınız tavuk göğüslerini yemeğin içine teker teker koyun ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin.
  • Pişen yemeği bağlamak (Koyu kıvam alması) için bir çay bardağı soğuk suya 2 tatlı kaşığı nişasta koyun ve yemeğe ekleyip karıştırın, hemen koyulaşır.
  • Püresi için; patatesleri 4 de bölün ve bir tencereye alıp, çatalla kolaylıkla ezilir hale gelesiye haşlayın.
  • Haşlanan patateslere tereyağını, sütü ve baharatları ekleyip ezerek püre haline getirin.
  • Makarna için; makarnalar kaynar suda haşlanır ve süzülür.
  • Zeytinyağı kızdırılır pişen makarnaların üzerine gezdirilir, sebze tuzu eklenir karıştırılır. Servis etmeye yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?