Poğaça Hamuru Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı ılık su (250 ml)
- 2 çay bardağı ılık süt (250 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı
- 8 su bardağı un
Poğaça Hamuru Nasıl Yapılır?
- Mayalı poğaça hamuru nasıl yoğurulur? tarifi için öncelikle yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alarak güzelce çırpalım.
- Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Bu aşamada unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde eklemenizi tavsiye ederim.
- Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve son kez toparladıktan sonra tekrar yoğurma kabına alalım.
- Hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, elimizle havasını alarak tezgaha alalım. Ardından hamurumuza dilediğimiz şekli vererek poğaçalarımızı hazırlayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder