Poğaça Hamuru Nasıl Yapılır?

 

Poğaça Hamuru Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık su (250 ml)
  • 2 çay bardağı ılık süt (250 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı
  • 8 su bardağı un

    Poğaça Hamuru Nasıl Yapılır?

  • Mayalı poğaça hamuru nasıl yoğurulur? tarifi için öncelikle yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alarak güzelce çırpalım.
  • Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  • Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Bu aşamada unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde eklemenizi tavsiye ederim.
  • Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve son kez toparladıktan sonra tekrar yoğurma kabına alalım.
  • Hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, elimizle havasını alarak tezgaha alalım. Ardından hamurumuza dilediğimiz şekli vererek poğaçalarımızı hazırlayalım.

Yorumlar