Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Annemin Yarım Asırlık Efsane İçli Kete Tarifi

 

Annemin Yarım Asırlık Efsane İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 paket yaş maya (42 gram )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (13 gr)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200)
  • 3 adet yumurta
  • 6.5 su bardağı un (650 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (16 gr)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 2 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 75 gram katı yağ
  • 3 su bardağı un (300gr)
  • 1 çay kaşığı tuz (4 gr)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (30gr)

Ara katlar için;

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (50ml)

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam

    Annemin Yarım Asırlık Efsane İçli Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, maya karıştırılır. Yumurta, sıvı yağ, un, kabartma tozu, tuz, sirke karıştırılarak yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur (Un miktarı değişebilir kontrollü ekleyin lütfen)
  • Hamur mayalanmaya bırakılır ve iç harcı için eriyen yağın üzerine un eklenir ve un kokusu çıkıp rengi değişmeye başlayınca ocaktan alınır.
  • Harç ikiye bölünür bir kısmına tuz eklenir karıştırılır diğer kısmına şeker eklenir karıştırılır.
  • Mayalanan hamur 8 parçaya bölünür ve beze yapılır üzeri örtülür.
  • Bezeler tek tek ince açılır ve üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürülür.
  • Üzerine harçtan bırakılır yufkanın her tarafına sürülür.
  • Yufka çekiştirilerek büyütülür ve rulo yapılır rulo inceltilir ve gül şekli verir.
  • Yağlı kağıt yada yağlanmış tepsiye alınır üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
  • Isıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Deneyen herkese afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?