31 Mart 2022 Perşembe

Annemin Yarım Asırlık Efsane İçli Kete Tarifi

 

Annemin Yarım Asırlık Efsane İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 paket yaş maya (42 gram )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (13 gr)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200)
  • 3 adet yumurta
  • 6.5 su bardağı un (650 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (16 gr)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 2 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 75 gram katı yağ
  • 3 su bardağı un (300gr)
  • 1 çay kaşığı tuz (4 gr)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (30gr)

Ara katlar için;

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (50ml)

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam

    Annemin Yarım Asırlık Efsane İçli Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, maya karıştırılır. Yumurta, sıvı yağ, un, kabartma tozu, tuz, sirke karıştırılarak yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur (Un miktarı değişebilir kontrollü ekleyin lütfen)
  • Hamur mayalanmaya bırakılır ve iç harcı için eriyen yağın üzerine un eklenir ve un kokusu çıkıp rengi değişmeye başlayınca ocaktan alınır.
  • Harç ikiye bölünür bir kısmına tuz eklenir karıştırılır diğer kısmına şeker eklenir karıştırılır.
  • Mayalanan hamur 8 parçaya bölünür ve beze yapılır üzeri örtülür.
  • Bezeler tek tek ince açılır ve üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürülür.
  • Üzerine harçtan bırakılır yufkanın her tarafına sürülür.
  • Yufka çekiştirilerek büyütülür ve rulo yapılır rulo inceltilir ve gül şekli verir.
  • Yağlı kağıt yada yağlanmış tepsiye alınır üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
  • Isıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Deneyen herkese afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder