Kabaklı Havuç Tarator Tarifi

 

Kabaklı Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet havuç
  • 2 adet yeşil kabak (Çok büyükse 1 adet yeterli olur)
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Yoğurt
  • Tuz

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Toz kırmızı biber

    Kabaklı Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve kabuğu soyulan havuçlar rendelenir ve az yağlı kızgın tavada tuz eklenerek 6-7 dk kavrulur.
  • Soğuduktan sonra rendelenmiş sarımsak, mayonez ve yoğurtla buluşturulur.
  • Ayrı bir cezveye sıvı yağ eklenir, üzerine iri kıyılmış ceviz konulur.
  • Çok yakmadan hafif kavrulan cevizlerin üzerine 1 çay kaşığı toz kırmızı biber eklenip, altı kapatılır.
  • 1 dakika sonra havuçlu karışımın üzerine dökülür. Afiyet olsun

Yorumlar