Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Köfte Kebabı Tarifi

 

Köfte Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

Sos için;

  • 1 su bardağı domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Yoğurt sosu için

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1-2 damla limon

Kıtır ekmek için;

  • 3 kare dilim ekmek küçük kareler halinde kesilmiş olarak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik

    Köfte Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde harç koparılarak yuvarlanır.
  • Yuvarlanan köfteler yağlı kağıt ya da streç arasına konularak iki kesme tahtası arasında inceltilir.
  • İncelenen köfteler iyice ısıtılmış tavada ya da döküm tavada yağsız arkalı önlü pişirilir.
  • Pişen köfteler bir tabağa alınır.
  • Ayrı bir tavada tereyağı eritilir.
  • Domates, fesleğen ve tuz ilave edilip kaynatılır.
  • Kaynayan sosa köfteler atılır ve 5 dakika birlikte pişirilir.
  • Köfteler tabağa alınır ve aynı tavaya 1 kaşık tereyağı, sarımsak ve kekik eklenerek ekmekler kızartılır.
  • Tabağa kızarmış ekmekler, üzerine yoğurt ve üzerine köfteler eklenerek servis edilir.
  • Dilerseniz üzerine tekrar tereyağlı sos gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun!.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?