Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1,5 litre sıcak su
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir süzgeçte mercimekler 1-2 dk güzelce yıkanır.
- Tencereye zeytinyağı alınır üzerine yıkanmış mercimekler eklenir, kavrulmaya başlanır.
- Ardından tereyağı, tuz, un, zerdeçal eklenir kavrulmaya devam edilir.
- Köpük köpük kavrulunca sıcak suyu ilave edilir, kısık ateşte 20 dk pişirilir.
- Ocağın altını kapatıp blendırdan geçirilir.
- Üzerine yakılmış zeytinyağı ve toz biber ilave edilip servis edilir. 😍 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder