Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biberi (ben iki farklı renkli paprika kulandım)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 4- 4 buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Dereotu
  • Tuz ve karabiber

    Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bunun için önce soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım.
  • Havuç ve biberi de küp küp küçük küçük doğrayalım.
  • Mantarlarıda küçük küçük doğrayıp kenara alalım.
  • Geniş bir tencereye tereyağını allım eritelim soğanı ve sarımsağı kavuralım.
  • Kavrulunca havuçu ve biberi ekleyin 1-2 dakika soteleyin.
  • Daha sonra da mantarları ekleyin ve kavurun.
  • Unu ekleyelim unuda kavuralım ve suyu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
  • Sebzeler yumuşayınca sütü ekleyelim karıştıralım.
  • Süt ılık olsun ki kesilmesin.
  • Baharatları ekleyin.
  • En son olarak da ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin karıştırın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?