Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biberi (ben iki farklı renkli paprika kulandım)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 4- 4 buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Dereotu
  • Tuz ve karabiber

    Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bunun için önce soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım.
  • Havuç ve biberi de küp küp küçük küçük doğrayalım.
  • Mantarlarıda küçük küçük doğrayıp kenara alalım.
  • Geniş bir tencereye tereyağını allım eritelim soğanı ve sarımsağı kavuralım.
  • Kavrulunca havuçu ve biberi ekleyin 1-2 dakika soteleyin.
  • Daha sonra da mantarları ekleyin ve kavurun.
  • Unu ekleyelim unuda kavuralım ve suyu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
  • Sebzeler yumuşayınca sütü ekleyelim karıştıralım.
  • Süt ılık olsun ki kesilmesin.
  • Baharatları ekleyin.
  • En son olarak da ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin karıştırın.

Yorumlar