Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • Baget sayı size kalmış
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan (ben arpacık soğanı kullandım)
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Defne yaprağı
  • Tane karabiber yoksa tozu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Terbiyesi için;

  • 1/2 (yarım) limon
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su

    Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce bagetlerimizi güzelce yıkayıp tencereye alalım ben derisini çıkardım. Üzerine sıcak su dökelim.
  • Yüzü köpük oluncaya kadar biraz fokurdasın kara suyu çıksın yeter. Tamamdır suyunu süzelim.
  • Başka tencerede yağımızı ilave edelim 1 adet havucu 🥕 rendeleyelim. Biraz rengini versin kavuralım arkasından doğradığımız havuçları 🥕.
  • Soğanı sarımsağı da ekleyelim kavuralım bagetlerimizi ilave edelim birazda kavuralım. Sıcak su dökelim.
  • Biraz kaynasın sonra patatesi 🥔 ilave edelim tuzunu ilave edelim, kaynasın.
  • Terbiyesini yapalım limonu sıkalım unu ilave edelim biraz soğuk suyla karıştıralım birazda yemeğimizin suyundan karıştıralım kesilmesin.
  • Sonra yemeğimize ilave edelim.
  • Ocağımızı kısalım sebzeler yumuşayınca ocağı kapatalım.
  • Yapacaklara afiyet olsun.

Yorumlar