Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- Baget sayı size kalmış
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 adet soğan (ben arpacık soğanı kullandım)
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Defne yaprağı
- Tane karabiber yoksa tozu
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Terbiyesi için;
- 1/2 (yarım) limon
- 1 tatlı kaşığı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce bagetlerimizi güzelce yıkayıp tencereye alalım ben derisini çıkardım. Üzerine sıcak su dökelim.
- Yüzü köpük oluncaya kadar biraz fokurdasın kara suyu çıksın yeter. Tamamdır suyunu süzelim.
- Başka tencerede yağımızı ilave edelim 1 adet havucu 🥕 rendeleyelim. Biraz rengini versin kavuralım arkasından doğradığımız havuçları 🥕.
- Soğanı sarımsağı da ekleyelim kavuralım bagetlerimizi ilave edelim birazda kavuralım. Sıcak su dökelim.
- Biraz kaynasın sonra patatesi 🥔 ilave edelim tuzunu ilave edelim, kaynasın.
- Terbiyesini yapalım limonu sıkalım unu ilave edelim biraz soğuk suyla karıştıralım birazda yemeğimizin suyundan karıştıralım kesilmesin.
- Sonra yemeğimize ilave edelim.
- Ocağımızı kısalım sebzeler yumuşayınca ocağı kapatalım.
Yapacaklara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder