Tavada Şipşak Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 4 adet biber
- 2 adet domates
- Dilediğiniz miktarda sucuk
- 100 gram kadar kaşar peyniri
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla galeta unu
- Kızartmak için sıvı yağ
Tavada Şipşak Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç malzemesi için küçük küçük doğradığımız biber, domates ve sucuğu bir kaseye alalım.
- Üzerine rendelediğimiz kaşarı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Diğer tarafta yufkaları altı eşit parçaya bölelim. Toplam 12 adet börek çıkıyor.
- Yufkanın geniş kısmına iç malzemeden koyalım ve yanlarından yufkayı toplayarak rulo yapalım.
- Sigara böreği sarar gibi, biraz daha geniş bir şekilde saralım.
- Ucunun yapışması için yufkaya su sürüp ucunu yapıştıralım.
- Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
- Ardından börekleri çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayalım.
- Geniş bir tavada yağı kızdırıp börekleri tavaya alalım.
- İki tarafını da güzelce kızartalım.
- Kızarttığımız börekleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
- İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz✅ sunumu da lezzeti de şahane oluyor🤌 kesinlikle deneyin derim💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder