Az Malzemeli Efsane Velibah Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Alabildiği kadar sıcağa yakın su ( ben yarım su bardağı kullandım)
İçi için;
- 1 adet haşlanmış patates
- 2 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz karabiber pulbiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- Tereyağ veya margarin
Az Malzemeli Efsane Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabımıza unumuzu alıyoruz.
- Ortasını havuz gibi açıp içerisine tuz ve mayayı ekliyoruz.
- Üzerine azar azar suyumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Tavamıza yağımızı ekleyip küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı içerisine bırakıyoruz.
- Soğanlar öldükten sonra salçasını ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan harca çatalla ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz.
- Baharatlarınıda attığımız patatesleri kavuruyoruz.
- Mayalanan hamurdan bezeler yapıyoruz. ( bende 7 adet beze çıktı. ).
- Bezemizi alıp merdaneyle açtıktan sonra patates harcımızdan içerisine koyup yuvarlıyoruz.
- Daha sonra pasta tabağı boyutunda açıyoruz.
- Yapışmaz tavamızı ısıtıp bezeleri tek tek pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine yağımızı sürüyoruz. Ve velibahlarımız hazır. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder