Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Az Malzemeli Efsane Velibah Tarifi

 

Az Malzemeli Efsane Velibah Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Alabildiği kadar sıcağa yakın su ( ben yarım su bardağı kullandım)

İçi için;

  • 1 adet haşlanmış patates
  • 2 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz karabiber pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Tereyağ veya margarin

    Az Malzemeli Efsane Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabımıza unumuzu alıyoruz.
  • Ortasını havuz gibi açıp içerisine tuz ve mayayı ekliyoruz.
  • Üzerine azar azar suyumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Tavamıza yağımızı ekleyip küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı içerisine bırakıyoruz.
  • Soğanlar öldükten sonra salçasını ekleyip kavuruyoruz.
  • Kavrulan harca çatalla ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz.
  • Baharatlarınıda attığımız patatesleri kavuruyoruz.
  • Mayalanan hamurdan bezeler yapıyoruz. ( bende 7 adet beze çıktı. ).
  • Bezemizi alıp merdaneyle açtıktan sonra patates harcımızdan içerisine koyup yuvarlıyoruz.
  • Daha sonra pasta tabağı boyutunda açıyoruz.
  • Yapışmaz tavamızı ısıtıp bezeleri tek tek pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra üzerine yağımızı sürüyoruz. Ve velibahlarımız hazır. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?