Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi

 

Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane büyük yumurta
  • 100 gram pudra şekeri(yarım su bardağı)
  • 250 gram fındık tozu( 2.5 su bardağı)(fındığı toz halinde çekip kullanabilirsiniz)
  • 100 gram hindistan cevizi( 1 su bardağından biraz fazla)
  • 50 gram un( 1çay bardağından 1 parmak eksik)
  • 80 gram irmik(1 çay bardağı)
  • 50 gram tereyağ veya margarin(1 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 tane kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir dilim limon

Üzeri için;

  • Badem

    Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabının içerisine bütün kuru malzemeleri alalım ve karıştıralım.
  • Üzerine kabartma tozunu da ilave edelim.
  • Yumurta ve tereyağını ilave edip karıştıralım .
  • Suyu da ilave ettikten sonra birkaç dakika yoğuralım.
  • Ele yapışan yumuşak bir hamur yapalım .
  • Sıkma torbasının ucuna bir duy takıp hamuru koyalım ve sıkalım.
  • Üzerlerin bir tane badem koyalım.
  • Hazırladığımız tatlıları önceden ısıtılmış 170°’de 20 25 dakika arası pişirelim.
  • Şerbeti için suyu ve şekeri ocağa koyup limonu da içine attıktan sonra kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatalım .
  • Tatlımız fırından çıktıktan sonra tatlı sıcak şerbetimizde ılıktan biraz sıcak olacak şekilde tatlımızın üzerine döküp şerbeti çektikten sonra servis edelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?