Etli Sultan Kebabı Tarifi

 

Etli Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 500 gram kuşbaşı et
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Etli Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip, ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz salça ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Küçük küçük doğramış olduğumuz sebzeleri ekleyip 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıyoruz tencerenin kapağı kapalı orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • En son bezelye ve tuz ekleyip, güzelce karıştırıyoruz 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz yufkaları dörde bölüp küçük bir kaseye yerleştiriyoruz.
  • Yufkanın uç kısımlarından kopartarak kasenin ortasına yerleştiriyoruz ortası iki üç kat olacak şekilde. Daha sonra kasenin içi dolacak şekilde et yerleştiriyoruz üzerini yufkayla kapatıp ters çevirip tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Beşamel sos için; tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz un ilave edip, hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra süt ilave edip, kaynayana kadar çırpa teli ile çırpıyoruz kaynadıktan sonra kara biber, tuz ilave edip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yufkamızın üzerini kapatacak şekilde üzerine gezdiriyoruz üzerine kaşar peyniri serpiyoruz.
  • 190 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar