29 Nisan 2022 Cuma

Fıstıklı Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Fıstıklı Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz fıstık
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı su

Üzerini süslemek için:

  • Zevkinize göre; fıstık, hindistan cevizi vb.

    Fıstıklı Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü, toz fıstığı, hindistan cevizi, toz şekeri, yumurtayı ve vanilya şekeri bir tencereye alın.
  • Yumurta iyice dağılana kadar el çırpıcıyla güzelce karıştırın.
  • Ocağın altını açın ve orta hararetli ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar ara sıra karıştırın. (yaklaşık 10 dakikada kaynamaya başlayacaktır. ).
  • Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın. (akışkan bir kıvamı olacak. )
  • Kaynayan süte bu karışımı katın ve 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Hafif koyu bir kıvam alacaktır.
  • Tatlıyı bir kaba boşaltın.
  • Hafif sıcağı geçince üzerlerini hindistan cevizi, fıstık vb. ile süsleyin.
  • Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder