Fıstıklı Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz fıstık
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
Üzerini süslemek için:
- Zevkinize göre; fıstık, hindistan cevizi vb.
Fıstıklı Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü, toz fıstığı, hindistan cevizi, toz şekeri, yumurtayı ve vanilya şekeri bir tencereye alın.
- Yumurta iyice dağılana kadar el çırpıcıyla güzelce karıştırın.
- Ocağın altını açın ve orta hararetli ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar ara sıra karıştırın. (yaklaşık 10 dakikada kaynamaya başlayacaktır. ).
- Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın. (akışkan bir kıvamı olacak. )
- Kaynayan süte bu karışımı katın ve 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Hafif koyu bir kıvam alacaktır.
- Tatlıyı bir kaba boşaltın.
- Hafif sıcağı geçince üzerlerini hindistan cevizi, fıstık vb. ile süsleyin.
- Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder