Gazoz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 6,5 su bardağı su
- 6 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Hamuru için;
- 1 yaş maya
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı gazoz (Bardak ölçüm 220 ml)
- 900gr -1kg un (Un kalitesine göre değişebilir siz yine dikkatli koyun en fazla 1 kg olsun)
Arasında sürmek için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Gazoz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve suyu yaklaşık 20 dakika kaynatın en son limon suyu damlatın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için tüm malzemeleri iyice yoğurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak.
- 3 bezeye ayırın üzerine nemli bez örtün.
- Hamuru un ve merdane yardımı ile ince açın burada önemli olan hamur kalın kalmasın fakat baklava hamuru kadar incede olmasın.
- Hamurun üzerine fırça yardımı ile her yerine denk gelecek şekilde sıvı yağı sürün. Rulo yapıp, parmak kalınlığında dilimler kesin ve tepsiye döşeyin. 15-20dakika tepsi mayası verdikten sonra pişmeye hazır.
- Tatlıları biraz daha küçük isteyenler bir yufkadan iki rulo yapıp ortadan kesebilirler bu şekilde tatlılar daha şirin oluyorlar bu arada şerbeti de çektiği zaman zaten biraz daha büyüyorlar.
- Arzu eden tatlının üzerine fındık veya ceviz kırıntısı döküp rulo yapabilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°’de yaklaşık 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet ile buluşturun.
- Hem çok lezzetli hem de pratik olan bu tatlıyı mutlaka deneyin.
- Tatlının hepsini şerbetlemek istemeyen yarısını buzluğa koyabilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder