Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Gazoz Tatlısı Tarifi

 

Gazoz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 6,5 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 1 yaş maya
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı gazoz (Bardak ölçüm 220 ml)
  • 900gr -1kg un (Un kalitesine göre değişebilir siz yine dikkatli koyun en fazla 1 kg olsun)

Arasında sürmek için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Gazoz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu yaklaşık 20 dakika kaynatın en son limon suyu damlatın ve soğumaya bırakın.
  • Hamuru için tüm malzemeleri iyice yoğurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak.
  • 3 bezeye ayırın üzerine nemli bez örtün.
  • Hamuru un ve merdane yardımı ile ince açın burada önemli olan hamur kalın kalmasın fakat baklava hamuru kadar incede olmasın.
  • Hamurun üzerine fırça yardımı ile her yerine denk gelecek şekilde sıvı yağı sürün. Rulo yapıp, parmak kalınlığında dilimler kesin ve tepsiye döşeyin. 15-20dakika tepsi mayası verdikten sonra pişmeye hazır.
  • Tatlıları biraz daha küçük isteyenler bir yufkadan iki rulo yapıp ortadan kesebilirler bu şekilde tatlılar daha şirin oluyorlar bu arada şerbeti de çektiği zaman zaten biraz daha büyüyorlar.
  • Arzu eden tatlının üzerine fındık veya ceviz kırıntısı döküp rulo yapabilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180°’de yaklaşık 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet ile buluşturun.
  • Hem çok lezzetli hem de pratik olan bu tatlıyı mutlaka deneyin.
  • Tatlının hepsini şerbetlemek istemeyen yarısını buzluğa koyabilir. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?