30 Nisan 2022 Cumartesi

Gazoz Tatlısı Tarifi

 

Gazoz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 6,5 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 1 yaş maya
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı gazoz (Bardak ölçüm 220 ml)
  • 900gr -1kg un (Un kalitesine göre değişebilir siz yine dikkatli koyun en fazla 1 kg olsun)

Arasında sürmek için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Gazoz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu yaklaşık 20 dakika kaynatın en son limon suyu damlatın ve soğumaya bırakın.
  • Hamuru için tüm malzemeleri iyice yoğurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak.
  • 3 bezeye ayırın üzerine nemli bez örtün.
  • Hamuru un ve merdane yardımı ile ince açın burada önemli olan hamur kalın kalmasın fakat baklava hamuru kadar incede olmasın.
  • Hamurun üzerine fırça yardımı ile her yerine denk gelecek şekilde sıvı yağı sürün. Rulo yapıp, parmak kalınlığında dilimler kesin ve tepsiye döşeyin. 15-20dakika tepsi mayası verdikten sonra pişmeye hazır.
  • Tatlıları biraz daha küçük isteyenler bir yufkadan iki rulo yapıp ortadan kesebilirler bu şekilde tatlılar daha şirin oluyorlar bu arada şerbeti de çektiği zaman zaten biraz daha büyüyorlar.
  • Arzu eden tatlının üzerine fındık veya ceviz kırıntısı döküp rulo yapabilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180°’de yaklaşık 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet ile buluşturun.
  • Hem çok lezzetli hem de pratik olan bu tatlıyı mutlaka deneyin.
  • Tatlının hepsini şerbetlemek istemeyen yarısını buzluğa koyabilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder