Havuçlu Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet orta boy havuç ( rendenin ince tarafı ile rendelenmiş)
- 1 limon kabuğu rendesi ( rendenin ince tarafı ile rendelenmiş )
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un ( eleyerek ekliyoruz)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Havuçlu Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker, su ve limon dilimini uygun bir tencereye alıyoruz, ocakta kaynadıktan sonra 10 dk orta ateşte kaynatıp, soğuması için kenara alıyoruz.
- Yumurta ve şekeri, vanilyayı uygun bir kaba alıyoruz, mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz un kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz irmik ve hindistan cevizini ilave edip, güzelce karıştırıyoruz.
- En son rendelemiş olduğumuz havuç ve limon kabuğunu ekleyip tekrar çırpıyoruz yağlamış olduğumuz tepsimize döküp güzelce yayıyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca şerbeti üzerine döküp 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder