Karamelize Soğan Salatası (Mezesi) Tarifi

 

Karamelize Soğan Salatası (Mezesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlıkaşığı toz şeker
  • 1 tatlıkaşığı tuz
  • Yarım çay bardağından biraz az su
  • 2 yemek kaşığı narekşisi
  • Baharatlar ( pul biber- karabiber- tatlı kırmızı toz biber – kimyon)
  • Süzme yoğurt ( servis sırasında kullanmak için. mecburi değil)

    Karamelize Soğan Salatası (Mezesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuklarını soyup görselde görüldüğü şekilde 4 e bölelim ve her katını ayıralım.
  • Tavaya aldığımız soğanlarımızın üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırarak kavuralım.
  • Soğanlar biraz yumuşadığında toz şekeri ekleyelim ve rengi değişene kadar karıştıralım.
  • Rengi değişen soğanların üzerine suyu ekleyip tavanın kapağını kapatalım ve 3-4 dakika pişirip ocaktan alalım.
  • Soğanları ayrı bir kaba geçirip üzerine nar ekşisi tuz ve baharatları ekleyelim karıştıralım.
  • Bu şekilde tüketebileceğiniz gibi süzme yoğurt üzerine servisle tüketmenizi tavsiye ederim. Bu efsane tat vazgeçilmez tarifiniz olacak. Afiyet olsun :).

Yorumlar