30 Nisan 2022 Cumartesi

Kuzu Kaburga Şiş Tarifi

 

Kuzu Kaburga Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu kaburga kuşbaşı (kemiksiz)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tutam kekik
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 3 tutam tuz

    Kuzu Kaburga Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ve baharatları karıştırma kabına ekleyip, karıştırın. Kuzu kaburgayı ilave edip, etlerin her yerine bulaşacak şekilde karıştırın. En az 6 saat, tercihen 16-20 saat dinlendirin.
  • Etleri şişlere saplarken yağlı kısımları dışa bakacak şekilde katlayarak saplamaya özen gösterin.
  • Hazırladığınız mangal ateşi üzerine hafif kül serpin. Kül, pişecek kaburga yağlı bir et olduğu için mangalda alevlenmenin önüne geçecektir.
  • Yağlı kısım 9 dakika diğer kısmı 6 dakika olacak şekilde toplamda 15 dakikalık pişirme yeterli olacaktır. Yağlı et seven kaburgacılara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder