Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kuzu Kaburga Şiş Tarifi

 

Kuzu Kaburga Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu kaburga kuşbaşı (kemiksiz)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tutam kekik
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 3 tutam tuz

    Kuzu Kaburga Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ve baharatları karıştırma kabına ekleyip, karıştırın. Kuzu kaburgayı ilave edip, etlerin her yerine bulaşacak şekilde karıştırın. En az 6 saat, tercihen 16-20 saat dinlendirin.
  • Etleri şişlere saplarken yağlı kısımları dışa bakacak şekilde katlayarak saplamaya özen gösterin.
  • Hazırladığınız mangal ateşi üzerine hafif kül serpin. Kül, pişecek kaburga yağlı bir et olduğu için mangalda alevlenmenin önüne geçecektir.
  • Yağlı kısım 9 dakika diğer kısmı 6 dakika olacak şekilde toplamda 15 dakikalık pişirme yeterli olacaktır. Yağlı et seven kaburgacılara afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?