Kuzu Kaburga Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuzu kaburga kuşbaşı (kemiksiz)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tutam kekik
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 3 tutam tuz
Kuzu Kaburga Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı ve baharatları karıştırma kabına ekleyip, karıştırın. Kuzu kaburgayı ilave edip, etlerin her yerine bulaşacak şekilde karıştırın. En az 6 saat, tercihen 16-20 saat dinlendirin.
- Etleri şişlere saplarken yağlı kısımları dışa bakacak şekilde katlayarak saplamaya özen gösterin.
- Hazırladığınız mangal ateşi üzerine hafif kül serpin. Kül, pişecek kaburga yağlı bir et olduğu için mangalda alevlenmenin önüne geçecektir.
- Yağlı kısım 9 dakika diğer kısmı 6 dakika olacak şekilde toplamda 15 dakikalık pişirme yeterli olacaktır. Yağlı et seven kaburgacılara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder