Lokanta Usulü Salçasız Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Salçasız Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (250g)
  • 1750 ml kaynar su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 50-60g tereyağ
  • Çay kaşığı ucuyla azıcık zerdeçal
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Serviste üzeri için;

  • Tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Lokanta Usulü Salçasız Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce mercimeği bulanık suyu gidene kadar yıkayalım.
  • Sonra düdüklü tencereye alıp üzerine bir kettle dolusu kaynar su döküyoruz.
  • Düdüklüyü kapatıp havasını kapattıktan sonra 12-15 dk arası çok kısık ateşte pişiriyoruz. (mercimek düdüklünün hava deliğine kaçabilir harlı ateşte pişirmeyin).
  • Mercimek pişerken yağını hazırlayalım tavaya zeytinyağ döküp unu içine ilave ediyoruz.
  • Karıştırarak unun rengi hafif değişene kadar kavuruyoruz.
  • Tereyağ ilave ediyoruz tereyağda eriyince zerdeçal ilave ediyoruz ve pişen mercimeğin üzerine döküyoruz.
  • Tuzunu da katıp pürüzsüz olana kadar blenderden çekiyoruz.
  • Üzerinin yağını tavaya alıp eriyince biberi ekliyoruz servis ederken tabaktaki çorbanın üzerine bi yemek kaşığı yağ gezdirilir afiyet olsun

Yorumlar