Lokanta Usulü Salçasız Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek (250g)
- 1750 ml kaynar su
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı un
- 50-60g tereyağ
- Çay kaşığı ucuyla azıcık zerdeçal
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Serviste üzeri için;
- Tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Lokanta Usulü Salçasız Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce mercimeği bulanık suyu gidene kadar yıkayalım.
- Sonra düdüklü tencereye alıp üzerine bir kettle dolusu kaynar su döküyoruz.
- Düdüklüyü kapatıp havasını kapattıktan sonra 12-15 dk arası çok kısık ateşte pişiriyoruz. (mercimek düdüklünün hava deliğine kaçabilir harlı ateşte pişirmeyin).
- Mercimek pişerken yağını hazırlayalım tavaya zeytinyağ döküp unu içine ilave ediyoruz.
- Karıştırarak unun rengi hafif değişene kadar kavuruyoruz.
- Tereyağ ilave ediyoruz tereyağda eriyince zerdeçal ilave ediyoruz ve pişen mercimeğin üzerine döküyoruz.
- Tuzunu da katıp pürüzsüz olana kadar blenderden çekiyoruz.
- Üzerinin yağını tavaya alıp eriyince biberi ekliyoruz servis ederken tabaktaki çorbanın üzerine bi yemek kaşığı yağ gezdirilir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder