Patates Salatası (Alman Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo patates
- 1 kase doğranmış kornişon turşusu
- 1 adet kırmızı soğan
Sosu için;
- 1 su bardağı kaynamış su (200 ml)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
- Yarım çay bardağı sirke (50 ml)
- Yarım çay bardağı kornişon turşunun suyu 50 ml
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 dolu yemek kaşığı sebze tuzu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Patates Salatası (Alman Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri kabuklarıyla haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri kabuğunu soyup, ince ince yuvarlak şekilde dilimleyelim. Bu işlemleri sıcakken yapalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim. Kornişon turşuları doğrayıp, onlarda ekleyelim.
- Sos malzemelerini bir kasede birleştirelim ve karıştırıp patateslerin üzerine dökelim.
- Sos ve patatesler sıcak olduğundan tüm sosu içine çekecektir. Püf noktası ve salatanın lezzeti de burada🤌🏻 salata dinlendikçe sosunu güzelce içine çekecektir. Bekledikçe lezzeti kat kat artıyor. Maydanoz ile süsleyerek servis edelim. Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder