Patates Salatası (Alman Usulü) Tarifi

 

Patates Salatası (Alman Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo patates
  • 1 kase doğranmış kornişon turşusu
  • 1 adet kırmızı soğan

Sosu için;

  • 1 su bardağı kaynamış su (200 ml)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
  • Yarım çay bardağı sirke (50 ml)
  • Yarım çay bardağı kornişon turşunun suyu 50 ml
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 dolu yemek kaşığı sebze tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

    Patates Salatası (Alman Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri kabuklarıyla haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri kabuğunu soyup, ince ince yuvarlak şekilde dilimleyelim. Bu işlemleri sıcakken yapalım.
  • Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim. Kornişon turşuları doğrayıp, onlarda ekleyelim.
  • Sos malzemelerini bir kasede birleştirelim ve karıştırıp patateslerin üzerine dökelim.
  • Sos ve patatesler sıcak olduğundan tüm sosu içine çekecektir. Püf noktası ve salatanın lezzeti de burada🤌🏻 salata dinlendikçe sosunu güzelce içine çekecektir. Bekledikçe lezzeti kat kat artıyor. Maydanoz ile süsleyerek servis edelim. Afiyetle

Yorumlar