30 Nisan 2022 Cumartesi

Şöbiyet Tarifi

 

Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • İri çekilmiş ceviz
  • 150 gram eritilmiş tereyağı

Muhallebisi için;

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

    Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için; tencereye süt ve irmiği koyup, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  • 20 adet baklavalık yufkayı tezgaha alıp, dört parmak genişliğinde kareler kesin.
  • Kestiğiniz karelerin ortasına iri çekilmiş ceviz ve muhallebi den koyup muska şeklinde kapatın.
  • Fırın tepsisine uç kısımları çok az altta kalacak şekilde dizin.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı döküp önceden ısıtılmış 190c de fırında kızarana kadar pişirin.
  • Tatlılar pişerken şerbetini hazırlayın. Şerbeti için tencereye su ve şekeri koyup karıştırın orta ateşte 15 dk kaynatın.
  • Limon suyunu ekleyip 2-3 dk daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
  • Pişen şöbiyetlerin ilk sıcaklığı gidince ılık şerbeti her yerine gezdirerek dökün.
  • 2-3 saat dinlendirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder