Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Soğuk Sarma Baklava Tarifi

 

Soğuk Sarma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet baklavalık yufka
  • 1 kase ceviz, fındık yada antep fıstığı
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 1 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 200 ml sıvı kremaÜzeri için
    • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
    • 1 tatlı kaşığı kakao
    • 1 paket vanilya

      Soğuk Sarma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle tereyağını eritip üzerine çıkan köpükleri alıp sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
    • Şerbeti için sütü ve şekeri tencereye alıp ocakta şeker eriyene kadar karıştıralım.
    • Sonra soğuması için bir kenara alalım soğuduktan sonra 1 paket kremayı ekleyip karıştıralım.
    • Sarmak için dört tane yufkayı alıp üzerini yağlıyoruz.
    • Biraz ceviz serpelim sonra bir şiş yardımıyla sıkı sıkı saralım.
    • Tepsiye alıp üzeri kurumaması için kapatalım. Saracak olduğumuz yufkaların üzerini de kapatmayı unutmayalım.❗️borcam tepsiye yaptığım için 6 tane rulo sardım siz fırın tepsisine yapacaksanız şerbeti 1 buçuk litre sütten şekeri de 4 su bardağı şekerden yapabilirsiniz.
    • Sarma işlemi bittikten sonra kesmeye başlayalım ben uzun şekilde kestim ama siz kare olacak şekilde de kesebilirsiniz ben sonraki yaptığımı kare kestim o şekilde de güzel oldu.
    • Sonra kalan yağı üzerine sürüp 170 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
    • Fırından aldıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti verelim.
    • Sonra dinlenmeye bırakalım tatlı soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım en az 2 saat dinlensin.
    • Servis edeceğimiz zaman tatlının üzerine pudra şekeri, kakao ve vanilya karışımı eleyelim. Soğuk sarma baklavamız hazır afiyetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?