Soğuk Sarma Baklava Tarifi

 

Soğuk Sarma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet baklavalık yufka
  • 1 kase ceviz, fındık yada antep fıstığı
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 1 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 200 ml sıvı kremaÜzeri için
    • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
    • 1 tatlı kaşığı kakao
    • 1 paket vanilya

      Soğuk Sarma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle tereyağını eritip üzerine çıkan köpükleri alıp sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
    • Şerbeti için sütü ve şekeri tencereye alıp ocakta şeker eriyene kadar karıştıralım.
    • Sonra soğuması için bir kenara alalım soğuduktan sonra 1 paket kremayı ekleyip karıştıralım.
    • Sarmak için dört tane yufkayı alıp üzerini yağlıyoruz.
    • Biraz ceviz serpelim sonra bir şiş yardımıyla sıkı sıkı saralım.
    • Tepsiye alıp üzeri kurumaması için kapatalım. Saracak olduğumuz yufkaların üzerini de kapatmayı unutmayalım.❗️borcam tepsiye yaptığım için 6 tane rulo sardım siz fırın tepsisine yapacaksanız şerbeti 1 buçuk litre sütten şekeri de 4 su bardağı şekerden yapabilirsiniz.
    • Sarma işlemi bittikten sonra kesmeye başlayalım ben uzun şekilde kestim ama siz kare olacak şekilde de kesebilirsiniz ben sonraki yaptığımı kare kestim o şekilde de güzel oldu.
    • Sonra kalan yağı üzerine sürüp 170 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
    • Fırından aldıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti verelim.
    • Sonra dinlenmeye bırakalım tatlı soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım en az 2 saat dinlensin.
    • Servis edeceğimiz zaman tatlının üzerine pudra şekeri, kakao ve vanilya karışımı eleyelim. Soğuk sarma baklavamız hazır afiyetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar