Soğuk Sarma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 24 adet baklavalık yufka
- 1 kase ceviz, fındık yada antep fıstığı
- 150 gram tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
- 1 litre süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 200 ml sıvı kremaÜzeri için
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
Soğuk Sarma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını eritip üzerine çıkan köpükleri alıp sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Şerbeti için sütü ve şekeri tencereye alıp ocakta şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Sonra soğuması için bir kenara alalım soğuduktan sonra 1 paket kremayı ekleyip karıştıralım.
- Sarmak için dört tane yufkayı alıp üzerini yağlıyoruz.
- Biraz ceviz serpelim sonra bir şiş yardımıyla sıkı sıkı saralım.
- Tepsiye alıp üzeri kurumaması için kapatalım. Saracak olduğumuz yufkaların üzerini de kapatmayı unutmayalım.❗️borcam tepsiye yaptığım için 6 tane rulo sardım siz fırın tepsisine yapacaksanız şerbeti 1 buçuk litre sütten şekeri de 4 su bardağı şekerden yapabilirsiniz.
- Sarma işlemi bittikten sonra kesmeye başlayalım ben uzun şekilde kestim ama siz kare olacak şekilde de kesebilirsiniz ben sonraki yaptığımı kare kestim o şekilde de güzel oldu.
- Sonra kalan yağı üzerine sürüp 170 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti verelim.
- Sonra dinlenmeye bırakalım tatlı soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım en az 2 saat dinlensin.
- Servis edeceğimiz zaman tatlının üzerine pudra şekeri, kakao ve vanilya karışımı eleyelim. Soğuk sarma baklavamız hazır afiyetle tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder