Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi

 

Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı soya sosu (60 ml)
  • 1 kase süzme yoğurt

    Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurtlu soğan mezesi için öncelikle kırmızı kapya biberi küçük küçük doğrayalım.
  • Kuru soğanları da julyen doğrayarak bir kenara alalım.
  • Ardından havucun kabuğunu soyarak rendeleyelim.
  • Tavaya sıvı yağ alalım ve üzerine  havuçları, kırmızı biberleri ve doğradığımız soğanları ilave edelim. Son olarak sarımsağı ekleyerek sebzelerimizi sotelemeye başlayalım.
  • Biberler ve soğanlar diriliğini kaybedince kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Yeterince piştikten sonra üzerlerine soya sosunu gezdirelim. Bu tarifte soya sosu kullandığım için tekrar tuz eklemedim, soya sosu kullanmadan hazırlarsanız damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz.
  • 1-2 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra sebzelerimizi ocaktan alabiliriz.
  • Sebzelerimizi yoğurtla buluşturmadan önce biraz soğumaları gerekiyor. Bu yüzden daha hızlı soğumaları için bir tabağa aktaralım.
  • Genişçe bir kaseye süzme yoğurdu alalım ve tel çırpıcı ile karıştırdıktan sonra üzerlerine soğuyan sebzelerimizi ilave edelim.
  • Son olarak tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım.
  • Süzme yoğurtlu soğan mezemiz artık servise hazır. Afiyet olsun!

Yorumlar