Aşçıbaşı Çorbası (Bir Kase Asla Yetmez) Tarifi İçin Malzemeler
- 200g tavuk eti (but, göğüs ikiside olur)
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 40g tereyağı (1 yemek kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı un (tepeleme)
- 1 tane kuru soğan
- 3 kaşık domates konserve (veya1 tane domates minik doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1,5 litre tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Tuz sizin ölçünüz
Üzeri için;
- İnce kıyılmış maydanoz
Aşçıbaşı Çorbası (Bir Kase Asla Yetmez) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini bol suda haşlayıp didikliyoruz suyunuda çorbada kullanıyoruz.
- Çorba tenceresine yağları koyup unu da içine ilave edip, unun kukusu çıkıp, rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip, 2 dk kavuruyoruz.
- Yıkanmış suyu süzülmüş mercimeği de ekliyoruz, 2-3 tur karıştırıp, salçayı ilave ediyoruz.
- Biraz daha kavurup, baharatları da ilave edip,üzerine haşladığımız tavuk suyunu döküyoruz.
- Mercimek yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Yumuşayan mercimekleri blenderden pürüzsüz olana kadar çekiyoruz.
- Daha sonra tel şehriye, didiklenmiş tavuk ve domates sos ekliyoruz.
- Şehriye yumuşayana kadar pişirilmeye devam ediyoruz.
- Kıvamı koyu gelirse kaynar su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder