Beşamel Soslu Krepli Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk eti
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Beşamel sos için;
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 su bardağı süt
- Tuz
Beşamel Soslu Krepli Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tarifimize krep ile başlayalım. Krep için bütün malzemelerimizi bir kaba alıp pürüzsüz bir hal alana kadar karıştıralım. Krep tavamızı hafif yağlayıp karışımdan birer kepçe koyarak pişirelim.
- Tavaya yağ alıp kızdıralım. Üzerine tavuğu ekleyip, suyunu salıp, çekinceye kadar pişirelim. Tereyağını, doğradığımız soğan ve biberleri ekleyerek kavuralım. Domates, tuz ve baharatları da ilave edip, 5 dk kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
- Beşamel sosumuz için tereyağını tencereye alıp üzerine un ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuralım ve yavaş yavaş sütü ilave ederek kıvam alana kadar pişirip, ocaktan alalım.
- Bir tabağa krebimizi koyup, üzerine tavuk harcı, beşamel sos ve kaşar rendesi ilave ederek rulo şeklinde saralım. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
- Tepsimize alıp üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi ekleyip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Enfes yemeğimiz servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder