31 Mayıs 2022 Salı

Beşamel Soslu Krepli Tavuk Sarma Tarifi

 

Beşamel Soslu Krepli Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk eti
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Rendelenmiş kaşar

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı süt
  • Tuz

    Beşamel Soslu Krepli Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tarifimize krep ile başlayalım. Krep için bütün malzemelerimizi bir kaba alıp pürüzsüz bir hal alana kadar karıştıralım. Krep tavamızı hafif yağlayıp karışımdan birer kepçe koyarak pişirelim.
  • Tavaya yağ alıp kızdıralım. Üzerine tavuğu ekleyip, suyunu salıp, çekinceye kadar pişirelim. Tereyağını, doğradığımız soğan ve biberleri ekleyerek kavuralım. Domates, tuz ve baharatları da ilave edip, 5 dk kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
  • Beşamel sosumuz için tereyağını tencereye alıp üzerine un ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuralım ve yavaş yavaş sütü ilave ederek kıvam alana kadar pişirip, ocaktan alalım.
  • Bir tabağa krebimizi koyup, üzerine tavuk harcı, beşamel sos ve kaşar rendesi ilave ederek rulo şeklinde saralım. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
  • Tepsimize alıp üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi ekleyip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Enfes yemeğimiz servise hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder