Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet çanak enginar
- 1 türk kahvesi fincanı zeytin yağ
- 3 su bardağı pirinç
- 1 demet dere otu
- 3 adet kuru soğan
- Yeteri kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet limon suyu
Enginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirincimizi normal pilav yapar gibi su da bekletip iyice yıkayıp kenarda bekletelim.
- Temizleyip limonlu suda beklettiğimiz enginarlarımızı küp küp doğrayarak kaynar suyun içinde çok az haşlayalım.
- Ardından soğanlarımızı kıyıp pembe beyaz soteleyelim.
- Haşladığımız enginarları soğanlara ekleyip 2 tur çevirelim. Ayrıca bir kaba alalım pirincinizi de aynı tencereye alarak kavurma işlemimize başlayalım.
- Pirincimiz kavrulurken tuz şeker ve limon ilavemizi yapalım.
- Ardından kavurup kenara aldığımız enginarları pirince ekleyip bir iki tur çevirelim.
- Sonrasında üzerine çıkacak kaynar su ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Pişmeye yakın ince ince kıydığımız dere otlarını ilave ederek demlenmeye bırakalım .
- Demlenen pilavımız servise hazırdır.
- Enginara ilave olarak tane bakla bezelye ve havuçta ilave edebilirsiniz ancak ben tat olarak sadece enginar tadı almak istediğim için başka bir sebze eklemedim. Afiyetler dilerim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder