31 Mayıs 2022 Salı

Enginarlı Pilav Tarifi

 

Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 türk kahvesi fincanı zeytin yağ
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 demet dere otu
  • 3 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet limon suyu

    Enginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirincimizi normal pilav yapar gibi su da bekletip iyice yıkayıp kenarda bekletelim.
  • Temizleyip limonlu suda beklettiğimiz enginarlarımızı küp küp doğrayarak kaynar suyun içinde çok az haşlayalım.
  • Ardından soğanlarımızı kıyıp pembe beyaz soteleyelim.
  • Haşladığımız enginarları soğanlara ekleyip 2 tur çevirelim. Ayrıca bir kaba alalım pirincinizi de aynı tencereye alarak kavurma işlemimize başlayalım.
  • Pirincimiz kavrulurken tuz şeker ve limon ilavemizi yapalım.
  • Ardından kavurup kenara aldığımız enginarları pirince ekleyip bir iki tur çevirelim.
  • Sonrasında üzerine çıkacak kaynar su ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Pişmeye yakın ince ince kıydığımız dere otlarını ilave ederek demlenmeye bırakalım .
  • Demlenen pilavımız servise hazırdır.
  • Enginara ilave olarak tane bakla bezelye ve havuçta ilave edebilirsiniz ancak ben tat olarak sadece enginar tadı almak istediğim için başka bir sebze eklemedim. Afiyetler dilerim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder