Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Muhteşem Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi


 

Muhteşem Köfteli Patlıcan Sarma Tarifim İçin Malzemeler

  • 6-7 adet patlıcan

Köftesi İçin;

  • 500 gram dana kıyma
  • 3 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı dolusu beyaz un
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • 1 çay kaşığı dolusu köri
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz kullandım
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1.5 su bardağı soğuk su (320 ml)
  • Yarım çay kaşığı tuz kullandım

    Muhteşem Köfteli Patlıcan Sarma Tarifim Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsağı mutfak robotu ile püre şeklinde kıyıyoruz.
  • Kıyma, unlar, baharatlar ve tüm yazılı olan malzemeyi yoğurma kabında birleştirip el ile güzelce kıymayı 2-3 dk yoğuruyoruz. Katı kıvamda bir harç olmuyor buda lezzetine lezzet katan bir faktör oluyor.
  • Etin, ağzını kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Patlıcanların sap ve uç kısımlarını kesip, ilk baştan incecik kabuğunu tek dilim halde soyuyoruz.
  • Boydan uzunlamasına ince şeritler halinde bütün patlıcanları dilimliyoruz.
  • Geniş tava içerisine bolca sıvı yağ ekleyip, en yüksek ateşte kızdırıyoruz.
  • Patlıcanları arkalı önlü olarak hafifçe kızartıp bitiriyoruz (kızarıklık olmayacak) patlıcanları kesme tahtası üzerine sığdığı kadarıyla yan yana dizip, kalın kısım taraflarına uçlardan biraz boşluk bırakarak, kıymamızdan parmak şeklinde uzun rulolar yuvarlayıp içlerine koyuyoruz.
  • Patlıcanın ucundan tutarak köfte üzerine sarıp rulo şeklinde kıvırıyoruz.
  • Tepsiye yan yana dizip aralara domates biberle dekor veriyoruz.
  • Salçaları, su ve tuzuyla iyice çırpıp tepsiye eşitçe yayarak döküyoruz.
  • Önceden ısınmış alt üst ayar fansız fırında 200° alttan ikinci rafta, 30-35 dakika pişiriyor.
  • Daha sonra fırından alıp üzerlerine biraz kaşar rendesi serpip tepsiyi orta rafa çıkarıp 10 dakika daha pişiriyoruz.
  • Servis aşamasında köftelerin üzerine tepsideki sosundan kaşıkla bolca gezdirip ikram ediyoruz. Afiyet şifa olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?