Pastane Usulü Pastiç Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 çay bardağı ılık süt (250 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 4 su bardağı un
İç harcı için;
- 7-8 dilim kek (250 gr)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- File badem
Pastane Usulü Pastiç Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için uygun bir karıştırma kabına kekleri elimizle ufalayalım.
- Üzerine süt, ceviz, kuru üzüm ve tarçını ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Hazır olan iç harcımızın üzerini streçleyelim ve dinlenmesi için kenarda bekletelim.
- Hamuru için yoğurma kabına ılık süt, yumurta akı, sıvı yağ ve toz şekeri alarak çırpalım.
- Üzerine unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.
- Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hazır olan hamurumuzun üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurumuzun üzerini açıp, tezgaha alarak birkaç kez daha yoğurarak havasını alalım.
- Ardından hamuru iki eşit parçaya bölelim ve ilk parçasını toparlayarak açmaya başlayalım.
- Hamurumuzu çok fazla inceltmeden kare şeklinde açalım.
- Hazırladığımız iç harcın yarısını hamurun üzerine boşaltalım ve yayalım.
- Daha sonra hamuru 3 parmak genişliğinde katlayalım. Katladığımız hamuru da yine 3’er parmak genişliğinde kareler halinde keselim ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Diğer hamurumuzu da aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisine alalım.
- Pastiçlerin üzerine fırça yardımıyla ayırdığımız yumurta sarısından sürelim, çatalın tersiyle üzerlerine çizikler atalım.
- Son olarak file badem serptiğimiz pastiçlerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen pastiçlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder