Patates Çorbası Tarifi

 

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

(4 kişilik)

  • 2 orta boy patates
  • 300 gram kuşbaşı et (kemikli et de olur hatta daha güzel olur )
  • Yarım su bardağı nohut(ben sabahtan suya koymuştum akşam yemek yaptım)

Terbiyesi için

  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı safran
  • Tuz

    Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler küp küp doğranıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ve yarım silme tatlı kaşığı tuz ile haşlanır.
  • Et ve nohut da 4 -5 su bardağı şu ve 1 silme tatlı kaşığı tuz ile düdüklüde haşlanır.
  • Terbiyesi için süzme yoğurda bir yumurta ve 1 yemek kaşığı un eklenerek çırpılır.
  • Haşlanan etin suyundan bir kepçe ilave edilerek ılıklaştırılır.
  • Bir tencereye haşlanan patates ,et ve nohut et suyu ile birlikte alınır (3-4 bardak kadar )
  • Üzerine çorbanın terbiyesi aktarılır ve ara ara karıştırılır,tuzu ve suyu kontrol edilir kaynamaya başlayınca 1-2 dk kaynatılıp sos hazırlanır.
  • Üzerine gezdirilen sostan sonra servise hazır .
    Afiyet olsun .

Yorumlar