Sarımsaklı Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı olmasada olur
- 2 yemek kaşığı un
- 7-8 su bardağı su
Üzerine;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ tereyağda kullanabiliriz
- 2 adet taze sarımsak yada 4 diş kuru sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane pulbiber tuz
Sarımsaklı Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce buğdayı haşlıyoruz nohut haşlanmış. Yoğurt, yumurta sarısı, unu iyice pütürsüz kıvamlı çırpıyoruz azar azar su ilave ederek inceltiyoruz.
- Buğday ve nohudu tencereye alıyoruz üzerine su ilave ediyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz yoğurtlu karışımı ilave ediyoruz ara ara karıştırarak kaynatıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı sosu hazırlayıp döküyoruz. Tuzu çorbanın altını kapatınca ilave edelim. Şifa dolu, lezzet dolu çorbamız hazır. Afiyetle.
Not: Tavuk suyu, et suyu, bulyonda kullanabiliriz suyuna. Su oranı kıvamına göre artırılıp azaltılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder