Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Terbiyeli Şehriyeli Ispanak Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Şehriyeli Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kase ince doğranmış ıspanak yaprağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet incecik doğradığımız kuru soğan
  • 2,5 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı sıcak su (bardak ölçüsü 200 ml.)

Terbiyesi için:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 su bardağı ılık su

Sosu için:

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1,5 çay kaşığı pulbiber 

    Terbiyeli Şehriyeli Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanaklarımızın çok kalın dallarını ayırarak incecik doğrayalım.
  • Tencereye sıvı yağ ilave ederek incecik doğradığımız soğanı koyup soteleyelim, doğradığımız ıspanağı ilave ederek tekrar birlikte soteleyip sıcak suyu ilave edelim.
  • Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ilave edip pişmeye bırakalım.
  • Çorbamız pişerken terbiyesi için derin bir kaseye süzme yoğurt, yumurta, un, dövülmüş sarımsak ve ılık suyu ilave ederek çırpıcıyla iyice karıştıralım.
  • Çorbanın şehriyeleri yumuşayınca, terbiyesine çorbamızdan 1 kepçe ilave ederek karıştırıp ( çorbanın kesilmemesi için) yavaş yavaş çorbamıza karıştırarak ilave edelim 5 dakika kadar daha kaynayıp tuzunu ilave ederek ocaktan alalım.
  • Sosu için tavaya tereyağ, sıvı yağ koyup eritelim nane ve pul biberi ilave ederek karıştırıp çorbamıza gezdirelim.Evimizi mis gibi nane kokusu sardı, çorbamız nefis oldu. Afiyet olsun.
  • Not : yoğurtlu çorbaların kesilmemesi için terbiyesini, ilave etmeden önce mutlaka çorbanın suyuyla ılıştırın.

    • Ocaktan indirdikten sonra kapağını hemen kapatmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?