31 Mayıs 2022 Salı

Van İlimizin Yöresel Yemeği Sengeser Tarifi

 

Van İlimizin Yöresel Yemeği Sengeser Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı karışık salça
  • 2 tane kuru soğan
  • 600 gram yoğurt
  • 2,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı su

    Van İlimizin Yöresel Yemeği Sengeser Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğranan kuru soğanı tencereye alalım ve zeytinyağı ile kavuralım.
  • Kendini salan soğanlar üzerine kıymayı ekleyelim ve eze eze kavurma işlemine devam edelim.
  • Kıymaların kendini daha kolay salması ve topak kalmaması için bir kahve fincanı kadar su ekleyebilirsiniz.
  • Kıymaların rengi dönünce baharatları tencereye alalım ve ardından haşlanan mercimeği ekleyip, suyunu verelim.
  • 3-4 dakika piştikten sonra ocaktan alalım ve yemeğin suyunu yoğurt ile karıştıralım.
  • Yoğurtlu karışımı azar azar tencereye dökelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Karışıma sarımsak ekleyelim ve servis tabağına alıp, yağda kavrulan salçayı yemeğin üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder