Van İlimizin Yöresel Yemeği Sengeser Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı karışık salça
- 2 tane kuru soğan
- 600 gram yoğurt
- 2,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı su
Van İlimizin Yöresel Yemeği Sengeser Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranan kuru soğanı tencereye alalım ve zeytinyağı ile kavuralım.
- Kendini salan soğanlar üzerine kıymayı ekleyelim ve eze eze kavurma işlemine devam edelim.
- Kıymaların kendini daha kolay salması ve topak kalmaması için bir kahve fincanı kadar su ekleyebilirsiniz.
- Kıymaların rengi dönünce baharatları tencereye alalım ve ardından haşlanan mercimeği ekleyip, suyunu verelim.
- 3-4 dakika piştikten sonra ocaktan alalım ve yemeğin suyunu yoğurt ile karıştıralım.
- Yoğurtlu karışımı azar azar tencereye dökelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Karışıma sarımsak ekleyelim ve servis tabağına alıp, yağda kavrulan salçayı yemeğin üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder