Armut Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yada margarin (Yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5-5,5 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü
İç malzemesi için;
- 3 adet orta boy elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı kuru üzüm
Üzerine için;
- Yeterince pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yeterince karanfil
Armut Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğuması için iç malzemesini hazırlıyoruz. Rendelenmiş elmaları bir tavaya alıp şekeri ilave edin, kavurmaya başlayın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Kuru üzüm ekleyip, karıştırın cevizleri en son tarçın ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
- Derin bir kabın içinde yumuşamış tereyağ ekleyip, sıvı yağ ve şekeri ilave edip, elinizle güzelce karıştırın yoğurdu ve gıda boyasını ekleyip karıştırın vanilya ardından un ve kabartma tozunu ekleyip güzel bir hamur yoğurun.
- Hamuru 30 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ortasını parmağınızla açıp iç harcından koyup, hamurun kenarlarından ortaya doğru toplayıp, ağız kısmını uzatarak armut şeklini verin.
- Üzerine birer adet karanfil batırıp sap şeklini verin önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzerleri hafif kızarmaya başlayınca fırından alabilirsiniz.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştirin afiyet bal şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder