Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Armut Kurabiye Tarifi

 

Armut Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yada margarin (Yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5-5,5 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü

İç malzemesi için;

  • 3 adet orta boy elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm

Üzerine için;

  • Yeterince pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yeterince karanfil

    Armut Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğuması için iç malzemesini hazırlıyoruz. Rendelenmiş elmaları bir tavaya alıp şekeri ilave edin, kavurmaya başlayın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Kuru üzüm ekleyip, karıştırın cevizleri en son tarçın ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
  • Derin bir kabın içinde yumuşamış tereyağ ekleyip, sıvı yağ ve şekeri ilave edip, elinizle güzelce karıştırın yoğurdu ve gıda boyasını ekleyip karıştırın vanilya ardından un ve kabartma tozunu ekleyip güzel bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 30 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ortasını parmağınızla açıp iç harcından koyup, hamurun kenarlarından ortaya doğru toplayıp, ağız kısmını uzatarak armut şeklini verin.
  • Üzerine birer adet karanfil batırıp sap şeklini verin önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzerleri hafif kızarmaya başlayınca fırından alabilirsiniz.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştirin afiyet bal şeker olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?