Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Atom Kurabiye Tarifi

 

Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı ya da teremyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç malzemeleri için;

  • 1 adet orta boy elma
  • 2 çay kaşığı kadar toz şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) çay bardağı fındık
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz
  • 1 adet gün kurusu
  • 1 çay bardağından 2 parmak az kuru üzüm

    Atom Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz ki soğumaya bırakalım. Elmamızı rendeliyoruz üzerine şeker katıp tavada elmaların rengi değişecek kadar kavuruyoruz. Sonra üzerine tarçın sepeliyoruz.
  • Ocaktan aldığımız elmalı harcımızın üzerine bıçakla küçülttüğümüz ceviz, fındık, gün kurusu ve kuru üzümü katıp karıştırıyoruz.
  • Şimdi gelelim hamurumuzu yoğurmaya. Un hariç diğer tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alıp, bir güzel yoğuruyoruz.
  • Unu üzerine kontrollü bir şekilde eleyerek katıyoruz. Ben 4,5 su bardağı un kullandım (Hava çok sıcak diye olabilir) siz ununuzun markasına ve hava sıcaklığına göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. Yumuşak bir kıvam olmalı.
  • Daha sonra limon sıkacağının arkasına streç film serip, hamurdan bir parça koparıp, limon sıkacağının ortasına parmaklarımızda kenarlara ittiriyoruz.
  • Daha sonra içine hazırladığımız iç malzememizi ekleyip üzerine gene küçük bir parça hamur alıp, kapatıyoruz.
  • Streç filmlerin iki kenarından tutup, hamurumuzu çıkarıyoruz veee hepsi bu kadar. Çok pratik ve lezzetli bir kurabiye oluyor. Ben bu malzemelerle yaklaşık 12-13 adet kurabiye çıkarttım. Dilerseniz malzemeleri 2 katbarttırarak çoğaltabilirsiniz.
  • Önceden ısıttığımız (170 derece) alt üst fanlı ayarda tepsi orta kısma gelecek şekilde 10-15 dk kadar (Üzeri pembeleşinceye kadar) pişiriyoruz. Yapanlara şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?