Etli Enginar Yemeği (Girit Usulü) Tarifi

 

Etli Enginar Yemeği (Girit Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 Adet taze ayıklanmış enginar
  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

    Etli Enginar Yemeği (Girit Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Enginarlarımızı ayıklayalım, 2-4 adet sıktığımız bol limonlu suya çanaklar ters gelecek şekilde suya koyalım.
  • Enginarlarınız çok taze ise yaprak iç beyazları elinizle kırarak, saplarını da dış kabuklarını temizleyerek suya ekleyiniz.
  • Kuşbaşı etimiz ½ çay bardağı zeytinyağı ve 2 çay bardağı sıcak su ile çelik tencerenize alın.
  • Önce harlı, daha sonra kısık ateşte etinizi yemeğe hazır hale yakın, yarı yağına bindirinceye kadar pişirin.
  • Etlerinize, yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek etle birlikte 1-2 dakika orta hararetteki ateşte kavurun.
  • Daha sonra dörde bölünmüş enginarları ekleyin. Burada enginarları dilediğiniz boyutta dilimleyebilirsiniz.
  • Tencerenizde enginar ve etleri 1-2 dk çevirin. Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu ekleyip, tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Kısık ateşte,20-25 dk pişirin. Ateşten almaya yakın kalan ½ çay bardağı zeytinyağını ekleyin, 5 dakika daha enginar yemeğinizi pişirin.
  • Tarif 3-4 kişiliktir.

    Not: Girit mutfağına ait bu tarifte; kuzu etinin zeytinyağını yakmadan pişirilmesi, en önemli püf noktası…



Yorumlar