Etli Enginar Yemeği (Girit Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 Adet taze ayıklanmış enginar
- 300 gr kuzu kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Taze çekilmiş karabiber
- Tuz
Etli Enginar Yemeği (Girit Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Enginarlarımızı ayıklayalım, 2-4 adet sıktığımız bol limonlu suya çanaklar ters gelecek şekilde suya koyalım.
- Enginarlarınız çok taze ise yaprak iç beyazları elinizle kırarak, saplarını da dış kabuklarını temizleyerek suya ekleyiniz.
- Kuşbaşı etimiz ½ çay bardağı zeytinyağı ve 2 çay bardağı sıcak su ile çelik tencerenize alın.
- Önce harlı, daha sonra kısık ateşte etinizi yemeğe hazır hale yakın, yarı yağına bindirinceye kadar pişirin.
- Etlerinize, yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek etle birlikte 1-2 dakika orta hararetteki ateşte kavurun.
- Daha sonra dörde bölünmüş enginarları ekleyin. Burada enginarları dilediğiniz boyutta dilimleyebilirsiniz.
- Tencerenizde enginar ve etleri 1-2 dk çevirin. Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu ekleyip, tuz ve karabiberini ekleyin.
- Kısık ateşte,20-25 dk pişirin. Ateşten almaya yakın kalan ½ çay bardağı zeytinyağını ekleyin, 5 dakika daha enginar yemeğinizi pişirin.
Tarif 3-4 kişiliktir.
Not: Girit mutfağına ait bu tarifte; kuzu etinin zeytinyağını yakmadan pişirilmesi, en önemli püf noktası…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder