Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 4,5-5 su bardağı un
Arasına sürmek için;
- 100 gr tereyağı
İç harcı için;
- 150 gr beyaz peynir
- Çeyrek demet maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur için yoğurma kabına ılık suyu alalım.
- Üzerine ılık süt, sıvı yağ, yumurtanın akı, instant maya, toz şeker ve tuzu ilave edelim, karıştıralım.
- Ardından karışımımıza biraz un ekleyelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Toparladığımız hamurun üzerini streç filmle kapatalım, bir örtü ile örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrardan yoğurarak toparlayalım.
- Toparlanan hamuru 9 eşit parçaya ayıralım ve her bir parçayı dıştan içe doğru yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Tezgahımızı unlayalım ve ilk bezeyi merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açmaya başlayalım.
- Açtığımız bezeyi bir tabağa alarak oda sıcaklığındaki tereyağını üzerine sürelim.
- Kalan bezeleri de aynı şekilde tabak büyüklüğünde açalım ve aralarına tereyağı sürerek üst üste dizelim.
- Son bezeyi de diğer hamurların üzerine yerleştirelim fakat bu sefer üzerine tereyağı sürmeyelim.
- Üst üste dizdiğimiz 9.kat hamuru elimizle bastırarak biraz genişletelim.
- Üzerine biraz un serpelim ve merdane ile açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız hamuru 12 eşit parçaya dilimleyelim.
- Üçgen şeklindeki hamurlarımızın her bir parçasına ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozla karıştırarak hazırladığımız iç harcımızı yerleştirelim.
- İç harcımızı yerleştirdikten sonra hamurları geniş tarafından başlayarak saralım. Tüm hamurları aynı şekilde sararak fırın tepsisine yerleştirelim.
- Poğaçalarımızı yaklaşık 15 dakika kadar tepsi mayası için dinlendirelim.
- Ardından bir fırça yardımıyla üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Son olarak üzerlerine susam serpelim. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Altı üstü güzelce kızaran poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder