Kruvasan Poğaça Tarifi

 

Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 100 gr tereyağı

İç harcı için;

  • 150 gr beyaz peynir
  • Çeyrek demet maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamur için yoğurma kabına ılık suyu alalım.
  • Üzerine ılık süt, sıvı yağ, yumurtanın akı, instant maya, toz şeker ve  tuzu ilave edelim, karıştıralım.
  • Ardından karışımımıza biraz un ekleyelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Toparladığımız hamurun üzerini streç filmle kapatalım, bir örtü ile örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrardan yoğurarak toparlayalım.
  • Toparlanan hamuru 9 eşit parçaya ayıralım ve her bir parçayı dıştan içe doğru yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Tezgahımızı unlayalım ve ilk bezeyi merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açmaya başlayalım.
  • Açtığımız bezeyi bir tabağa alarak oda sıcaklığındaki tereyağını üzerine sürelim.
  • Kalan bezeleri de aynı şekilde tabak büyüklüğünde açalım ve aralarına tereyağı sürerek üst üste dizelim.
  • Son bezeyi de diğer hamurların üzerine yerleştirelim fakat bu sefer üzerine tereyağı sürmeyelim.
  • Üst üste dizdiğimiz 9.kat hamuru elimizle bastırarak biraz genişletelim.
  • Üzerine biraz un serpelim ve merdane ile açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız hamuru 12 eşit parçaya dilimleyelim.
  • Üçgen şeklindeki hamurlarımızın her bir parçasına ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozla karıştırarak hazırladığımız iç harcımızı yerleştirelim.
  • İç harcımızı yerleştirdikten sonra hamurları geniş tarafından başlayarak saralım. Tüm hamurları aynı şekilde sararak fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Poğaçalarımızı yaklaşık 15 dakika kadar tepsi mayası için dinlendirelim.
  • Ardından bir fırça yardımıyla üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  • Son olarak üzerlerine susam serpelim. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Altı üstü güzelce kızaran poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Yorumlar