Pastane Kurabiyesi (Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye) Tarifi

 

Pastane Kurabiyesi (Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı şeker (Tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı un

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Pastane Kurabiyesi (Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp, iyice karıştıralım.
  • Azar azar kontrollü un ilavesi yaparak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğe parçalar koparıp, istenilen şekli verelim (Ben uzun şerit yapıp, kendi etrafında dolayıp alttan kalp şeklinde kapattım)
  • Tüm hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim ve üzerlerine önce yumurta sarısını sürelim. Daha sonra çörekotu serpelim.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Kıyır kıyır ağızda dağılan enfes kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun 

Yorumlar