Pastane Kurabiyesi (Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı şeker (Tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı un
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Pastane Kurabiyesi (Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp, iyice karıştıralım.
- Azar azar kontrollü un ilavesi yaparak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğe parçalar koparıp, istenilen şekli verelim (Ben uzun şerit yapıp, kendi etrafında dolayıp alttan kalp şeklinde kapattım)
- Tüm hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim ve üzerlerine önce yumurta sarısını sürelim. Daha sonra çörekotu serpelim.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Kıyır kıyır ağızda dağılan enfes kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder