Tavuklu Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk but
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet doğranmış soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 5 adet orta boy patates
- İnce kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Terbiyesi için;
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı soğuk su
Tavuklu Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk butların derileri sıyrılır ve ayak kısımları kemikleri alınır. Tavuk göğsünü parçalara bölelim. Tencereye sıvı yağ alalım ve tavukları ilave ederek suyunu çekene kadar mühürleyelim daha sonra tencereden alınır.
- Tencereye yemeklik doğradığımız soğanları alıp, kavuralım. Daha sonra rendelediğimiz havuçlarıda üzerine ilave ederek biraz daha soteleyelim havucu içine rendeliyorum çünkü çok güzel renk veriyor.
- Ufak küp küp doğradığımız havuçları sarımsağıda ilave ederek 2 dakika kadar karıştıralım. Ardından tavukları ekliyoruz ve üzerini geçecek kadar su döküyoruz bu şekilde 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında patatesleri tuzu karabiberi de ekliyoruz ve patates yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Terbiyesi için limon suyunu un ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım yemeğin suyundan bir kepçe kadar terbiyesine ekleyip, karıştıralım, sebzeleri kontrol edelim.
- Eğer yumuşamışsa terbiyesini ilave ederek karıştıralım iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım son olarak üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder