30 Haziran 2022 Perşembe

Tavuklu Haşlama Tarifi

 



Tavuklu Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk but
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 5 adet orta boy patates
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı soğuk su

    Tavuklu Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk butların derileri sıyrılır ve ayak kısımları kemikleri alınır. Tavuk göğsünü parçalara bölelim. Tencereye sıvı yağ alalım ve tavukları ilave ederek suyunu çekene kadar mühürleyelim daha sonra tencereden alınır.
  • Tencereye yemeklik doğradığımız soğanları alıp, kavuralım. Daha sonra rendelediğimiz havuçlarıda üzerine ilave ederek biraz daha soteleyelim havucu içine rendeliyorum çünkü çok güzel renk veriyor.
  • Ufak küp küp doğradığımız havuçları sarımsağıda ilave ederek 2 dakika kadar karıştıralım. Ardından tavukları ekliyoruz ve üzerini geçecek kadar su döküyoruz bu şekilde 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Sonrasında patatesleri tuzu karabiberi de ekliyoruz ve patates yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Terbiyesi için limon suyunu un ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım yemeğin suyundan bir kepçe kadar terbiyesine ekleyip, karıştıralım, sebzeleri kontrol edelim.
  • Eğer yumuşamışsa terbiyesini ilave ederek karıştıralım iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım son olarak üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder